Culinaire ambassadeurs

Heden ten dage wordt de grijze garnaal ook wel eens de " kaviaar van de Noordzee " genoemd.

Om de specialiteit van onze paardenvissers meer in de kijker te zetten en ter ondersteuning van de horecazaken, die een fijne bereiding met garnaalprodukten op het menu staan hebben, heeft de Koninklijke Orde van de Paardevisser beslist om hieraan tegemoet te komen. 

Op vraag van enkele uitbaters wil de Koninklijke Orde van de Paardevisser  hen  de kans bieden zich kenbaar te maken als Culinair Ambassadeur.  Alzo kunnen zij aan de bezoekers en de toeristen duidelijk maken dat zij het patrimonium van onze paardenvissers hoog in het vaandel dragen en dat dit terug te vinden is in hun menukaart. 

De Culinaire Ambassadeurs zijn herkenbaar aan het speciale vignet aangebracht aan de ingang van hun restaurant of horecazaak alwaar men van een noordzeespecialiteit kan genieten. 

Hoe lid worden?

Neem gerust contact met ons op via mail en wij bezorgen u met genoegen onze verwachtingen waaraan een Culinair Ambassadeur moet voldoen.

‘t Liefoord Koksijde

Genieten van ons uitgebreid aanbod aan biertjes, een wijntje of toch liever een alcoholvrij drankje? Dat kan op ons groot zonneterras of binnen in de zaak. Jenny en Sam verwelkomen jullie alvast met de glimlach! Tot binnenkort!

‘t Zand

't Zand is de oudste tearoom gelegen aan de zeedijk van Oostduinkerke, reeds 5 generaties hebben aan het roer gestaan van deze prachtige tearoom. De ideale ligging (naast het openluchtzwembad) en het idyllische zeezicht zorgen voor een aangename sfeer, zomer of winter.

Akropolis Koksijde

Omdat je voor een hapje en een drankje geen excuus nodig hebt. Pannenkoeken, ijscoupes, snacks Live sportuitzendingen op onze 2 schermen Europaplein 2-3 8670 Oostduinkerke-Bad

Bachten de Kupe Alveringem

Wij heten u van harte welkom bij Restaurant Bachten de Kupe! Alle hoofdgerechten worden gemaakt op authentieke wijze, door vuur aan te wakkeren met hout.

Bistro De Klipper Koksijde

Genieten met zicht op zee Wat dacht u van een lekkere portie gerechten op één van de mooiste dijken die de Belgische kust rijk is? Bistro De Klipper is een vast begrip geworden in Oostduinkerke. Onze specialiteit? Vlaams-Franse gerechten met een snuifje mooi zeezicht! De invloed van onze Noordzee is natuurlijk nooit ver weg. Genieten met zicht op zee is niet voor niets ons motto. Ook de allerkleinsten zijn bij ons welkom. Speciaal voor hen hebben we voor een groot speelparadijs gezorgd: het strand! Bekijk zeker onze menukaart en suggesties. Op zoek naar onze openingsuren? Wij zijn elke dag open vanaf 11u30 in de vakanties en op feestdagen. Buiten de vakanties nemen we een pauze op maandag en vrijdag. Wij hebben gratis wifi, dus volg ons zeker op Facebook én instagram.

Bistro de Kruier Koksijde

Gastvrijheid en gezelligheid troef in deze nieuwe zaak in Oostduinkerke. Blanka en Wim ontvangen jullie graag in Bistro De Kruier met hun alom bekende klassieke gerechten, alsook met verse pannenkoeken in de namiddag.

Bistro Pakhuis Koekelare

Bistro Pakhuis ademt huiselijke gezelligheid en een gemoedelijke sfeer uit. Niks moet en alles kan. Met hun persoonlijke aanpak hebben Valerie Beernaert en Fabrice Delahaye reeds vele harten weten te veroveren. Waar je ook zit in dit eethuis zie je de chef live aan het werk in zijn open keuken. Om het persoonlijk contact te bewaren, komt hij zijn gasten persoonlijk groeten aan tafel. Valerie zorgt voor de aangename losse bediening

De Korre Koksijde

Chef Stefaan en echtgenote Winny laten je genieten van een creatieve en smaakvolle keuken. Chef Stefaan kookt met grote aandacht voor lokale streekproducten, vis- en vleesgerechten. Winny zorgt ervoor dat u op-en-top bediend wordt. Restaurant "De Korre" is reeds heel wat jaren een vaste gastronomische waarde te Oostduinkerke.

De Normandie Koksijde

Bij De Normandie kom je proeven met alle zintuigen. Als meesters in het combineren van hemelse smaken, schotelen de chef-koks u steeds de heerlijkste delicatessen voor in het restaurant. Of het nu gaat om een slaatje, pasta, het menu van de chef, vlees- of visgerecht, …

De Scheve Fourchette Voormezele

Aan de voet van het Heuvelland verwennen we u met gastronomische kunsten in Gastro Academy "De Scheve Fourchette" Er worden culinaire workshops en wijndegustaties verzorgd. Ook chef@home. Wij heten dan ook iedereen van harte welkom. Chef-Kok ,Maître-Sommelier Johan Deceuninck

De Spelleplekke Koksijde

Wij zijn een restaurant gelegen in Oostduinkerke, aan de Belgische kust. Wij serveren van donderdag tot zondag van 12h tot 14h en 18h tot 21h30 In schoolvakanties zijn we gesloten op maandag en dinsdag.

Domein Westhoek Koksijde

Domein Westhoek is gelegen in duingebied op 800 meter van het strand. Zee, strand en duinen staan borg voor rust en ruimte. Oostduinkerke en het bruisende Nieuwpoort met zijn mooie winkelstraat en aantrekkelijke plezierhaven liggen op wandelafstand. Domein Westhoek heeft in totaal 91 kamers en 36 app. voorzien van alle modern comfort.

Harbour’s Kitchen

Harbour‘s Kitchen Vicogne hoeve De blaadjes vallen, de wind die blaast en de koude maakt stilltjes aan zijn intocht. Met ons team van enthousiaste medewerkers, kijken we er naar uit om jullie te verwelkomen in ons gezellig restaurant. Onze open haard zorgt voor een lekkere warmte om met volle teugen te genieten van het leven. Kom gerust in de Vicogne hoeve genieten van onze lekkere gerechten, onze heerlijke menu's en van de vele events. Tot gauw, Kim & Jordy

In de Rustplaats Ieper

Restaurant "In de Rustplaats" met gastvrouw Kirsten en chef Frank aan het fornuis staat voor gezellig tafelen aan een betaalbare prijs. Men beleeft er het ganse jaar de sfeer van de seizoenen. Enerzijds door de seizoensgebonden suggesties, anderzijds door de inrichting van het restaurant. Gedurende de donkere winter-maanden kan je er volop genieten van de knetterende houtkachel, tijdens de zwoele zomerdagen is het dan weer aangenaam vertoeven onder de pergola.

Lieven’s Eethuis Koksijde

Lieven's Eethuis Polderstraat 116 8670 Oostduinkerke +32 485 97 30 40 Keuken elke dag open van 18u00-01u00 GESLOTEN op maandag en dinsdag

Mozart Koksijde

Restaurant Mozart biedt u seizoensgebonden gerechten bereid met marktverse kwaliteitsproducten. Onze visbrasserie heeft een uitstekende reputatie opgebouwd door de jaren heen, door de verrukkelijke maaltijden en service die u in het restaurant verkrijgt voor een eerlijke prijs. U kan van uw maaltijd genieten in ons sfeervolle salon, onze lumineuze veranda of bij zonnig weer op het terras.

Père et Mère Diksmuide

Het eethuis is gelegen naast de feestzalen, de bakkerij en de traiteurzaak van de zonen van het koppel. "We misten de mensen en het koken en kijken echt uit naar de opening van ons eethuis", laten Frans en Ria weten. "Dit pand deed decennia geleden dienst als drukkerij, later als optiekzaak en uiteindelijk als woonhuis. In ons restaurant kunnen we 45 mensen ontvangen. In de keuken werk ik met twee mensen en in de zaal krijgt Ria ook hulp van een duo. We brengen een klassieke keuken, op een verfijnde en moderne manier gebracht

Restaurant & Tearoom ‘t Oosthof Jabbeke

Eén van de meeste geliefde gastronomische paradijzen uit de Brugse regio!

Restaurant Bistro De Barkentijn Koksijde

Zowel binnen als buiten is het hier gezellig vertoeven. Op het menu prijken verscheidene bieren, pannenkoeken, wafels, ijsjes en lekkere snacks die de hele dag door te verkrijgen zijn! Gaande van croque-monsieur tot pasta’s, garnaalkroketten en diverse salades. Wie kwaliteit weet te waarderen is hier op de juiste plaats.

Restaurant Bistro Ter Polder Nieuwpoort

Een parel tussen Polders en zee

Restaurant Mondieu Koksijde

Ten Bogaerde is nu Mondieu. Moderne gastronomie is te complex geworden. Daarom hebben wij beslist om het roer om te gooien. Wij willen terug naar de essentie; een authentieke, natuurlijke keuken met respect voor het ambacht. Naar het motto van Antonio Carluccio: 'MOF MOF': Minimum of fuss, maximum of flavour'.

Rubens Koksijde

Bij Rubens in Oostduinkerke kun je terecht voor heerlijke gerechten met garnaaltjes of verse vis, maar ook voor allerlei zoetigheden zoals wafels en heerlijke ijsjes.Vanop hun terras kun je genieten van een prachtig zeezicht. In het nieuwe loungegedeelte kan je kunnen proeven van verschillende tapas. Ben je op zoek naar een plaats voor een lekker ontbijt? Je kan nu bij ons ook terecht voor een heerlijke lunch menu, dit voor de democratische prijs van slechts € 15,00

Sea Horse Koksijde

Hotel-Restaurant Sea-Horse te Koksijde. Deze zaak is reeds 40 jaar in handen van de familie Van Loven en is een traditie van gastvrijheid en kwaliteit. Gastronomie is de belangrijkste troef. Uw tevredenheid is ons genoegen. Het zou ons ten zeerste verheugen u in ons etablissement te mogen ontvangen en er uw verblijf tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

't zeilend fornuis Koksijde

Een culinaire vakantiebestemming op 300 m. van de zee. Oostduinkerkse wereld- en Franse keuken in handen van chef Fré Beghin. veel vis maar vooral specialist in pladijsfilet in hoeveboter met verse tartaar.

Tearoom Ricardo Koksijde

Groot zonneterras met uniek zicht op zee

Turbotin Nieuwpoort

Als je eenmaal voor de charme van Turbotin bent gevallen ben je er ook niet meer weg te branden. Het is dan ook geen "gewoon" restaurant. De bezoekers worden getrakteerd op overheerlijke gerechten en het mag best gezegd worden, als je gezellig en luxueus wilt eten moet je in Turbotin zijn.

Wielrijdersrust - Het dorstige Hart Koksijde

Wielrijdersrust - Het Dorstige Hart is een restaurant, brasserie en B&B, idyllisch gelegen in het pittoreske polderdorp Wulpen, langs het kanaal Nieuwpoort-Duinkerken. Aan de rand van 't blote weide- en akkerland van Veurne-Ambacht, op een boogscheut van Golf ter Hille en amper 3 km van de Oostduinkerkse kust met de wereldberoemde garnaalvissers te paard, erkend als immaterieel werelderfgoed.